Дома
Галерија
За Училиштето
Контакт
Линкови
Завршни сметки
ООУ "Св. Кирил и Методиј"
1
Мартин Ристовски од IX Б одделение учествуваше на републичкиот натпревар по физика и го повтори успехот од минатата година.Слики Повеќе
Ученици од нашето училиште учествуваа на зонски, регионални и државни натпревари во ракомет и натпревар во шах.
Слики Повеќе
На 16.10.2014 г. Во нашето училиште се одржа општински натпревар за млади библиотекари во кој учество земаа учениците од седмо и осмо одделение.Слики Повеќе
И оваа година нашето училиште продолжи со многубројните проекти и планирани посети. Во рамките на проектот SEECEL во кој оваа година сме во улога на ментор училиште на истоименото училиште од Кочани, беа спродведени поголем дел на активности.
Слики Повеќе
Оваа година за прв пат во нашето училиште беше организиран првиот музички натпревар „Новогодишна ѕвезда“. Настанот беше замислен како натпревар меѓу танцувачки кореографии кои ги спремаа наставниците од нашето училиште и вокални изведби од наши ученици.
Слики Повеќе
Проектот SEECEL продолжува да се имплементира со новите насоки кон кои се движи проектот, а тоа е воведување на „Иновации“ како редовен предмет во наставата и развивање на претприемничките вештини кај учениците уште од најрана возраст.
Слики Повеќе
Во рамки на проектот „Македонија без отпад“ на ден 18.10.2014 година (Сабота) низ целата држава се реализира акција за чистење на отпад. Акцијата ја спроведува Министерството за животна средина и просторно планирање и Асоцијацијата за чиста животна средина „Ајде Македонија“.
Слики Повеќе